zaterdag 15 oktober 2016

CPH city-trip

Wij gingen op citytrip naar Copenhagen. Het was de eerste keer dat we ons aan Scandinavië waagden. Het stond niet direct bovenaan mijn favorieten-lijstje, geef mij maar zuiderse bestemmingen, maar de wederhelft én de puberzoon waren voor. Het is wel echt vlakbij, slechts een uurtje vliegen! We vertrokken vrijdag om 17u direct na school en werk, om het vliegtuig van 19u15 te nemen. Dat ging vlot, we hadden de Lock-parking gereserveerd op Zaventem, dat is maar 5 minuutjes stappen tot aan de vertrekhal. We namen alleen handbagage mee, steeds weer een uitdaging voor mij, zo weinig meenemen :)

Cph zelf is niet groot. Je hebt na één dag het gezellige centrum en de haven al gezien maar dan kan je natuurlijk nog alles daarbuiten bezichtigen, er zijn ook prachtige parken en de zeemeermin Den lille Havfrue ligt ook een heel eind stappen van het centrum. Volgende keer zouden we dat met de fiets doen, maar ons Juliette was daar nog net te jong voor, vonden we.
Er zijn prachtige musea maar omdat het zo'n mooi weer was, hebben we vooral veel tijd buiten doorgebracht. Emiel wou graag véél shoppen en Jan graag zo weinig mogelijk. Dat was een lastige combinatie... Zaterdagnamiddag kregen we allemaal een dipje en zijn we toch maar even terug naar het hotel gegaan. Ik kon wat rusten en Jan en de kinderen gingen chillen in de geweldige Skybar van het hotel. Het eten was overal héél lekker. Véél vis, dille, krokante groenten, broodjes met van die gehaktballen zoals in de Ikea (maar dan lekkerder). De mensen zijn vriendelijk maar eerder bescheiden. Ze zijn niet zo hartelijk of joviaal als in het zuiden. Omdat we nog niet zolang geleden naar Barcelona gingen, konden we wel wat vergelijken. Daar is meer "ambiance" maar misschien ook minder rust. Dat was heel aangenaam aan CPH, de rustige gezelligheid en het gemak van alles ook bv om het openbaar vervoer te nemen.Shoppen kan je als de beste hier. Het mooie winkelcentrum Illum is een aanrader. Alleen al het dakterras is de moeite waard voor een prachtige uitzicht op de stad 
én je kan er een sanitaire stop maken :)
Wat we nog nooit elders gezien hadden, zijn de Fish en Kiss Spa bars. Hier kan je een voetbadje nemen tussen de knabbelvisjes. In het begin toen ik schoonheidsspecialiste werd, heb ik nog overwogen om dat ook te doen. Maar dat was net iets te ingewikkeld :)


Ons hotel Bella Sky lag buiten het centrum. Dat kwam omdat ik daar niets naar mijn goesting vond.We wilden namelijk eens voor een wat strakker design hotel gaan ipv de kleine gezellige hotelletjes die we meestal kiezen. Op 10 min ben je met de metro of de bus in de stad.
Het was fantastisch! Zowel de service, als de kamers en het ontbijt.
De Skybar was adembenemend knap!


Op zondag was het eerst wat regenachtig. We bezochten mijn favoriet, de botanische tuin met een historische serre uit 1874! Ooh, wat heb ik daar genoten...


 Ik denk dat we nog wel eens terug gaan...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten